skip to Main Content
Tour De France A La Voile

Tour de France a la Voile

Tour de France a la Voile i Diam 24 One Design

Et Tour de France på vandet efter helt samme koncept som det kendte Tour de France rundt i Frankrig på cykel. Et løb, der har været kørt i mere end 100 år og så er den 3. største sportsbegivenhed i verden.

Helt så stor og så traditionsrigt er Tour de France a la Voile dog ikke, men det er en stor sportbegivenhed i Frankrig. Bare det at det også er den helt samme arrangør, ASO, som også står for landevejens Tour de France, siger noget om begivenhedens størrelse.

Sejladsen har altid tiltrukket mange af Frankrigs største sejlsportsstjerne og ikke mindst er det også en meget stor mediebegivenhed i Frankrig. Tour de France a la Voile tiltrækker mange tusinde tilskuer til de forskellige etaper, men bliver som sagt også sendt dirket i fransk tv.

Se film fra Tourde France a la Voile her.

Tour de France på vandet

Sejladsen er de seneste 5 år blevet sejlet i de hurtige Diam 24 One Design trimaraner af professionelle besætninger. Bådene er fuldstændig magen til vores egen Gitz Sailing og flere af vores brugte både har deltaget i dette kæmpe event

Konceptet er dog en smule anderledes end touren på land. Her sejler man på forskellige baner i forskellige byer og ofte er det banesejladser i én eller 2 dage hvert sted kombineret med enkelte distancesejladser.

Så pakker man hele setuppet, bådene, race village, tv-produktion m.m. sammen og det bliver fragtet til næste by, for at starte det hele op igen.

I 2019 foregår Tour de France a la Voile fra d. 2. – 21. juli og starter traditionen tro oppe nordpå ved normandiet og slutter nogen uger senere i Middelhavet.

Så dette koncept er helt unikt og giver nogen spektakulære og fantastiske sejladser og oplevelser for både sejlerne og publikum.

Følg Tour De France her.

Back To Top