skip to Main Content
Teamwork Er Nøglen

Teamwork er nøglen

Teamwork er nøglen til succes

Hvorfor er sejlsport så fantastisk et middel til at få teamwork til at fungere – også på land.

Det koncept som sejlsport bygger på er netop at man skal samarbejde. Naturligvis kræver det jo, at man ikke sejler alene, da der så er nogen helt andre discipliner man skal mestre. Det kommer vi ind på i et senere blog indlæg.

Hvorfor teamwork og sejlsport?

Der er en helt naturlig årsag til hvorfor det er nødvendigt at samarbejde, når man sejler. Man er simpelthen nødt til at få det til at fungere, da man af åbenlyse grunde ikke blot kan gå ind ved siden af eller helt gå sin vej. Dette gælder specielt, på sejladser, hvor man er langt fra land og ikke bare kan sejle ind.

På samme måde kan man heller ikke lade konflikter ulme i lang tid. Det skal løses her og nu, da man som nævnt ikke bare kan sætte sig i et hjørne eller tage hjem.

Derudover er man et hold med som kræver et helt særligt teamwork og der er mange funktioner der skal udføres for at båden kan sejle. ofte under pres og på kort tid og i meget specielle situationer. Man er simpelthen nødt til at tro på hinanden og have fuld tillid til, at den person der har en specifik funktion også udfører den. Det er umuligt, at skulle overvåge eller kommentere eller holde øje med andre, men man er 100% nødt til at være fokuseret på sine egne opgaver. Man skal gøre dem så godt som muligt for ellers fejler holdet og taber tid eller i visse tilfælde kan man sætte sikkerhed for hele holdet i fare.

Samtidig giver det nogen fantastisk oplevelser.

Bogstaveligt talt er man jo også i samme både og skal arbejde sammen mod et fælles mål. Det kan være at komme først i mål, at skulle sætte en rekord eller andet. Dette fælles mål står fuldstændigt klart for alle – det skal det gøre – og alle har en aktie i at det lykkedes. Hvis én fejler kan det betyde fiasko for hele holdet.

Omvendt er man også nødt til at hjælpe alle, så hele holdet kan præstere. Hvis én er urutineret, er træt, er søsyg eller andet, så er man nødt til at støtte op – der er ikke nogen på udskiftningsbænken, der lige kan træde til.

Alle de nævnte elementer er alle noget man kan tage med sig i dagligdagen – om det er på jobbet, i familien eller andre steder. Så er teamwork, arbejde sammen for fælleskabet og have tror og tillid til hinanden af afgørende betydning for at et teamwork kommer til at fungere.

Så skal man heller ikke undervurdere, at man gennem sejlsport får nogen fantastiske oplevelser sammen og man er tæt sammen med andre og kan dele dem. Det kan være de flotte sol op- og nedgange, det kan være det udfordrende vejr, de gode surfture og bare at være få sammen og fortælle “gode røverhistorier fra de 7 have”.

Altsammen noget, der er med til at påvirke de gode relationer mellem mennesker og som kan forbinde længe efter man igen har fast grund under fødderne. personligt har jeg masser af historier og oplevelser som kommer frem måske 20-30 år efter og som stadig er gode – og bliver bedre og bedre med årene…

Back To Top